Gins

Hendrick's Gin

Hendrick's Gin kan niet onmiddellijk beschouwd worden als een doorsnee gin. Ondanks het feit dat hij beschikt over 11 klassieke ingrediënten, wordt de smaak van deze gin vaak op punt gebracht door toevoeging van de Bulgaarse roos of een stukje komkommer. Tot de 11 klassieke ingrediënten behoren onder andere jeneverbessen, engelwortel, koriander, sinaasappelschillen, ...

Land: Verenigd Koninkrijk (Schotland).

Monkey 47

Of het nu in combinatie is met tonicwater of als een gincocktail, Monkey 47 is een smaak die zicht leent als basis voor zowel klassieke als meer excentrieke cocktails. De 47 in de naam vertelt u al heel wat over deze drank, nl. dat deze 47% alcohol bevat en dat er maar liefst 47 met de hand geplukte ingrediënten in werden verwerkt die behandeld worden met bronwater van het Zwarte Woud.

Land: Duitsland.

Bulldog Gin

Bulldog Gin wordt viervoudig gedistilleerd in koperen ketels en is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De fles verraadt al veel, we hebben hier te maken met een echte stoere Londense gin! De paarsgrijze fles heeft een ruige hondenhalsband met 'studs' gekregen om zijn dominante karakter te benadrukken. Een prachtig cadeau voor elke man!

Land: Vereningd Koninkrijk.

Filliers Dry Gin

Filliers, de bekendste jeneverstokerij van ons land, lanceerde hun eerste gin. De ‘28’ verwijst naar het aantal botanicals dat gebruikt werd. Naast de meer klassieke ingrediënten zoals de jeneverbes, koriander en citroen werd er ook gewerkt met oranjebloesems, kardemom, lavendelbloesems, gember, gentiaanwortel en angelicawortel. 

Filliers is trots op zijn Belgische roots en kiest daarom voor hop van eigen bodem, deze heeft namelijk een typische en aparte bitterheid die zich perfect leent tot deze gin. 

Inhoud: 0,5 liter | Alcohol: 46% | Land: België

Bombay Dry Gin

Bombay Original Dry Gin 1761 is het broertje van de wereld beroemde Bombay Sapphire. Ze verschillen niet veel met elkaar, maar het verschil is er wel. Bombay Sapphire gebruikt 10 Botanische ingrediënten en Bombay Original maar 8. Bombay Original’s recept dateert uit 1761, een zeer oude gin dus. Met nog steeds de zelfde smaak als die van 3 eeuwen terug.

Hierdoor komt het dichtbij het karakter van een oude jenever. Bombay gin is een aanvulling op hoe Bombay Sapphire gin is gebotteld. De flessen hebben beide dezelfde rechthoekige vorm en het grote verschil is het heldere glas. De Bombay Dry gin is op smaak gebracht door slechts acht verschillende kruiden en ook de stoom infusie methode wordt gebruikt .

Spaanse amandelen, citroenschil, zoethout, jeneverbessen, iriswortel, engelwortel, koriander en kassie schors geven hun aroma’s en tinten weg aan de gin, wat zorgt voor een rijke en diepe smaak en een heel zacht afdronk. 

Land: Vereningd Koninkrijk.

Copyright © De Bralle Restaurant Dranouter
Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD