Dagschotels

Hieronder vindt u de dagschotels van deze week.
  • Vrij 8/12

    Soep

    Koolvishaasje - korst van champignon-courgette en kruidenkaas of

    Gegratineerd varkenslapje met jus van bruin bier en patatjes

    koffie

Geniet van onze candlelight diners!

Op woensdagen 13/12/17, 24/01/18 en 28/02/2018

Beleef een onvergetelijke avond, ondergedompeld in enkel en alleen kaarslicht,geniet van de sfeer en de gezelligheid met vrienden of familie, een menu all-in, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, wijn en water 48€!

Enkel op reservatie!

Over ons


Over De Bralle

De Bralle is een niet te versmaden brasserie tussen de glooiende plooien van het Heuvelland in Dranouter.

In de authentieke setting van een oude smederij kun je genieten van seizoens - en streekgerechten.

In de zomer is het koeienspotten geblazen vanop het zonovergoten terras. 

We kijken al uit naar jullie komst.

Pieter & Salima

Openingsuren

Tea-room doorlopend open voor koffie en dessert
Woensdag

12 - 15 & 18 - 21

Donderdag

12 - 15

Vrijdag

12 - 15 & 18 - 22

Zaterdag

18 - 22

Zondag

12 - 14:30 & 18 - 21

Etymologie van De Bralle

Borelle, Borelle, steekt het vuur in d'helle!

Dat werd geroepen op de tocht naar het dorp, en op elke hoek werd er een stropop in brand gestoken. De naam 'Borelle' zou voortkomen van 'Bralle' ... De bralle is een bundel stro die men op een perse stak om daarmee het lentevuur te ontsteken.

Het was oorspronkelijk een feest ter ere van de vruchtbaarheid waarbij vuur en rook het middel waren om de boze geesten te verdrijven.

Rond het vuur werd er gedanst, en zodra het mogelijk was begonnen de feestvierders over en door de vlammen te springen.

Thema-avonden


Copyright © De Bralle Restaurant Dranouter
Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD