Streetfood soirées @ De Bralle

Op donderdag

Vanaf december, graag op reservatie! Verschillende soorten streetfood in tapasvorm!

Bestel wat je wil naar jouw smaak!


De Bralle restaurant telt binnen 2 verdiepingen.
Meld bij je reservatie als je niet wil of kan boven zitten. Dank!
OPEN
Woe & Don 12-15 & 18-21u30 12-15 Vri 12-15 & 18-22
Zat 18-22 Zon 12-14u30 & 18-21u30*
*Tea-room doorlopend open voor koffie en dessert

Extra open op maandag 1 mei 2023

Restaurant de Bralle is in verlof van

23 tot en met 31 augustus.

24 (Kerstavond) tot en met 25 (Kerstdag) december.


Reserveer nu bij
De Bralle Restaurant

Allergieën graag vermelden vooraf bij reservatie
Wij zijn telefonisch bereikbaar van woensdag tot zondag. Vragen via mail op maandag en dinsdag beantwoorden we graag vanaf woensdag. Dank!

Nieuws bij Restaurant De Bralle

Kaart

Graag per tafel niet meer dan 4 verschillende gerechten. Dank voor je begrip.

Kindergerechten tellen niet mee.


Bralletip

Ballotine van konijn met een konijnenbil, sausje van Rodenbach, rösti aardappel en warme seizoensgroenten
23

  • VOORGERECHT

    HOOFDGERECHT

    DESSERT

    BRALLEMENU 45,00 PP.

    *Duo van zalm en een artisanale garnaalkroket

    of

    Carpaccio van rundsfilet met parmezaanse schilfers, pesto en pijnboompitjes

    ***

    Gegrilde Ierse Black Angus entrecote, warme groentjes en verse frietjes

    of

    Dagverse visfilet met tarte tatin van groentjes, aardappelwaaier en witte wijnsaus

    ***

    Dame blanche,chocolade mousse of irish coffee

  • Enkel op donderdagavond

    Starters

    8 Bitterballen van Dierendonck met truffel mosterd 2p 8

    Warme nachos met guacemole, zure room en tomaten salsa 2p of 4p 7.5 /10

    Cheese fries : fijne frietjes met kaassaus (Roquefort of Cheddar) 2p 6

    Vleestapas

    Pitabroodje voor 2p met looksaus of samourai 10

    Traag gegaarde ribbetjes met bijpassend sausje 6 stuks 8

    Mini-Bralle burger per stuk 5

    Taco van pulled porc met BBQ saus per stuk 4

    Tapas met vis

    Stoofpotje van wijngaardslakjes voor 2p10

    Mini-brochette van scampi’s en sint-jacobsvrucht, limoen en guacemole 2p 9

    Wrap met huisgemarineerde en gerookte zalm voor 2 p 7

    Huisgemaakte loempia met scampi’s en zoetzure saus to share 4.5

  • Tapasplank met een kaas en een garnaalkroket, gemarineerde zalm,stoofpotje van wijngaardslakjes, wildpaté met uienconfituur, sneetjes fijngesneden Spaanse ham 28: 2 /4 personen ( bereidingstijd 20 min)

    Puntzakje gefrituurde  gevarieerde hapjes 16 stuks 14

    Gegratineerde nachos met kaassaus, guacemole, zure room en salsa 10

    Veggie mix frituurhapjes 8 st 9

    Portie bitterballetjes 10 stuks 9

    Calamares 4st en loempia 4st 9

    Plankje fijn gesneden gezouten hammetjes small 9/ large 14

    Portie kaas en salami 10

    Droge worst van de lokale beenhouwer 4

  • Mergpijpje (tijdig bestellen neemt min 20minuten bereidingstijd in ) met pastrami van Leuridan in Watou, kroketje van marbré de boeuf Dierendonck 15

    Gegratineerde sint-Jacobsvruchtjes en gamba in een jus van grijze garnaal, crumble van  frisse selder en venkel 16

    Artisanale garnaalkroketjes met verse tartaarsaus 1 of 2 stuks    9/14

    Wildpaté met toast, uienconfituur en fijngesneden eendenborstfilet 12

    Stoofpotje van wijngaardslakjes met spek en fijne kruiden 13

    Frisse carpaccio met parmezaanse schilfers, pijnboompitjes en pesto 14

  • Ballotine van konijn met een konijnenbil, sausje van Rodenbach, rösti aardappel en warme seizoensgroenten 23

    Scampi’s in de wok met een sausje van kerstomaat, champignons, courgette, crumble van feta en penne 20

    Vol au vent van graankip en kalfszwezerik, wortel en verse frietjes 24

    Bouillabaisse (genre vispotje met soep ipv saus) met toast en rouille ( saus met saffraan, olijfolie en look) 22

    Lasagna de Bralle met mascarpone en parmezaanse kaas 18

    Gegrilde Ierse Black Angus entrecote, warme groetjes en verse frietjes 27

    Saus: Roquefort 3, peper 3, champignons 3, lookboter 2.5

    Dagverse visfilet met tarte tatin van groentjes, aardappelwaaier en witte wijnsaus 25

    Trio van varken ( varkenswangetje, haasje en stukje gelakt spek), gratin patatje en sausje van Brugse zot 20

    Bralle burger : huisgemaakte hamburger met cheddar, bacon, augurk, sla en frietjes 17

    Lamsstoofpotje met zuiderse toets en gratinpatatjes 19

    Steak Aloyau (flank steak) van Leuridan in Watou met sla en frietjes 25

    Saus: Roquefort 3, , peper 3, champignons 3, lookboter 2.5

    Croque monsieur Hellekapelle met sla en frietjes ( gegrilde beenham, cheddar, tomatentapenade en mosterd) 16

    Vegetarische ravioli gevuld met spinazie en ricotta, fijne groentjes en sausje van pesto 17

    Gefrituurde groentenburger met verse tartaarsaus en frietjes 15

  • Salade met gebakken sint – jacobsvruchten, scampi, gerookte zalm en een garnaalkroketje 22

    Salade burrata met carpaccio van rundsfilet, italiaanse ham, parmezaanse schilfers en rucola 19

    Salade met 2 of 3 artisanale garnaalkroketjes en frietjes 18 (2)/ 21 (3)

    Salade met 2 of 3 kaaskroketjes en frietjes 15 (2)/ 20 (3)

    Salade met 2 soorten geitenkaas op toast met een aubergine tapenade en uienconfituur, crumble van geitenkaas, met of zonder spek ( zeker vermelden bij bestellen!!), pijnboompitjes en appel 18

  • Kippennuggets met appelmoes en frietjes 10

    1 of 2 kaaskroketjes met frietjes 8/11

    1 of 2 garnaalkroketjes met frietjes 9/12

    Kinderlasagna 11

  • Citroen sorbet 8

    met limoncello 10

    Nougat glacé 8

    Dame blanche 8

    Coupe fraise 10

    Café glacé 7.5

    Créme brulée 7

    Huisgemaakte chocolademousse 6

    Limoncellomousse 8

Over De Bralle Restaurant

De Bralle is een niet te versmaden brasserie tussen de glooiende plooien van het Heuvelland in Loker.

In de authentieke setting bij een wijngaardj kun je genieten van seizoens - en streekgerechten.

We kijken al uit naar jullie komst.

Pieter & Salima

Etymologie van De Bralle

'Borelle, Borelle, stik et vier in d'helle'

Dat werd geroepen op de tocht naar het dorp, en op elke hoek werd er een stropop in brand gestoken. De naam 'Borelle' zou voortkomen van 'Bralle' ... De bralle is een bundel stro die men op een perse stak om daarmee het lentevuur te ontsteken.

Het was oorspronkelijk een feest ter ere van de vruchtbaarheid waarbij vuur en rook het middel waren om de boze geesten te verdrijven.

Rond het vuur werd er gedanst, en zodra het mogelijk was begonnen de feestvierders over en door de vlammen te springen.

Locatie

Wij aanvaarden de cheques van Edenred & Sodexo

© © debralle.be is een website van De Bralle BVBA Dranouterstraat 79 8950 Dranouter BTW 0539.764.913

Tasty Creations kruidt debralle.be.
LMD geeft kracht!