Vier mee met ons!
bij Pieter & Salima in De Bralle
31 december 2023
Oudejaarsmenu
Apero huisgemaakte Picon of cava met een gevarieerde
tapasplank
Tartaar van piemontees rund en gerookte paling en een
gegratineerde oester
Brandade van kabeljauw met een krokant gepocheerd
eitje en espuma van mousseline en grijze garnaal
Hertenrugfilet met wintergroentjes, rode port saus en
boterkroketjes
Feestelijke creatie van onze huispattisier Anthony
Koffie met versnaperingen
Glaasje bubbels op het nieuwe jaar
Prijs 85€
Reserveer nu via
Reserveer nu bij
De Bralle Restaurant
De Bralle restaurant telt binnen 2 verdiepingen. Meld bij je reservatie als je niet wil of kan boven zitten. Dank! |
OPEN
Zat 18-22 Zon 12-14u30 & 18-21u30*
*Tea-room doorlopend open voor koffie en dessert
Extra open op maandag 1 mei 2023
24 (Kerstavond) tot en met 25 (Kerstdag) december.
Reserveer nu bij
De Bralle Restaurant
Wij zijn telefonisch bereikbaar van woensdag tot zondag. Vragen via mail op maandag en dinsdag beantwoorden we graag vanaf woensdag. Dank! |
Nieuws bij Restaurant De Bralle
-
Naar Loker
We zijn verhuisd
Vanaf nu kun je ons vinden in de Dikkebusstraat 171 8950 Heuvelland in de vroegere D'Hellekapelle. -
Tot 70 personen à €500
Huur je feestzaal in Dranouter
Polivalente ruimte voor al je events. Vrij van traiteur en brouwer. Gas, elektriciteit, water en eindopkuis inclusief! -
Vanaf nu overnachten mogelijk bij De Bralle
Stay @ D'Hellekapelle
Boek nu je kamer of vakantiewoning via stayatdhellekapelle.be
Kaart
Graag per tafel niet meer dan 4 verschillende gerechten. Dank voor je begrip.
Kindergerechten tellen niet mee.
-
Borrelhapjes to share
- Tapasplank € 28
Gerookte zalm, bruchetta met fijn gesneden Italiaanse ham, gegratineerde nachos, een kaas- en een garnaalkroket
2 tot 4 personen (bereidingstijd 20min.) - Puntzakje met gefrituurde mix hapjes 16 st. 15
- Bitterballetjes met mosterd 10
- Warme nachos met guacemole en zure room 2 of 4p. 8 / 10
- Focaccia met kerstomaat, ementhal en mozarella (optie + ital. ham) 14
- Veggie mix frituurhapjes 8 st. 9
- Portie calamares (4) en loempia’s (4) 9
- Plankje fijn gesneden italiaanse hammetjes 9 small / 14 large
- Portie kaas en/of salami 10
- Droge worst van de lokale beenhouwer 4
- Tapasplank € 28
-
Slaatjes
- Salade met gebakken sint-jacobsvruchten, scampi, gerookte zalm en garnaalkroketje 24
- Salade burrata met carpaccio van rundsfilet, Italiaanse ham, parmezaanse schilfers en rucola 22
- Salade met 2 of 3 artisanale garnaalkroketjes & frietjes 19 (2) / 23 (3)
- Salade met 2 of 3 kaaskroketjes en frietjes 16 (2) / 20 (3)
- Salade met 2 soorten geitenkaas op toast met een aubergine tapenade en uienconfituur, crumble van geitenkaas, met of zonder spek (zeker vermelden bij bestelling!),
pijnboompitjes en appel 19,50
-
Voorgerechten
- Mergpijpje (tijdig bestellen, min 20min. bereidingstijd) met pastrami van Leuridan in Watou, kroketje van Dierendonck, marbré de boeuf 16
- Frisse carpaccio van rundsfilet en gerookte Holstein, parmezaanse schilfers en pesto 15
- Gebakken ganzelever met paté van het huis, toast en uienconfituur 16
- Duo van gerookte zalm met een artisanaal garnaalkroketje 14
- Gebakken Sint-Jacobsvruchten met crème van butternut pompoen en limoendressing 16
- Krokant gepocheerd ei, crème van pastinaak, grijze garnaal en espuma van mousseline 14
-
Hoofdgerechten
- Rib eye by Dierendonck met een italiaans slaatje en verse frietjes 28
Kruidenboter, peper- of champignonsaus +3 - Ovenschotel met gevulde cannelloni Pugliese, 19
traag gegaard kalfsvlees, tomaat, ricotta en basilicum-olie - Op vel gebakken zeebaars met champignon risotto, 24
espuma van mousseline en kroepoek 26 - Duo van gebakken ganzelever en eendenborst 29,5
met pastinaak, witloof, rösti en een sausje van honing en balsamico - Steak van Leuridan in Watou met sla en verse frietjes 25
Kruidenboter, peper- of champignonsaus +3 - Sneetje traag gegaard lam op de grill gebakken 24
met hutsepot van winterse groentjes en rozemarijn saus - Bourgondisch rundstoofpotje met warme seizoensgarnituur en frietjes 21
- Blanket van kabeljauw (kabeljauwwang, rug en visballetjes), 25
wortel, bloemkool en kriel aardappeltjes - Trio van varken (varkenswangetje, varkenshaasje en stukje gegrilde beenham),
gratin patatje en sausje van Brugse zot 23 - Vol au vent van graankip en kalfszwezerik, wortel en verse frietjes 25
- Bralle burger: huisgemaakte hamburger met cheddar, 18,50
bacon, augurk, sla en frietjes - Croque emmenthal, rosette de Lyon, gegratineerd met raclettekaas, sla en frietjes 18
- Gegrilde groentenburger, tomatensalsa, sla en frietjes 17
- Tagliatelle van zeevruchten met fijne groentjes , scampi en coquilles 25
- Rib eye by Dierendonck met een italiaans slaatje en verse frietjes 28
-
Bralle menu
Duo van gerookte zalm en een artisanaal
garnaalkroketje
of
Frisse carpaccio van rundsfilet en gerookte Holstein,
parmezaanse schilfers en pesto
**
Op vel gebakken zeebaars met champignon risotto,
espuma van mousseline en kroepoek
of
Rib eye by Dierendonck
met peper- of champignonsaus, sla en verse frietjes
**
Irish Coffee, kaasplankje van boer Rik of Dame Blanche45
-
Menu d'Hellekapelle
Krokant gepocheerd ei, crème van pastinaak,
grijze garnaal en espuma van mousseline
**
Bourgondisch rundstoofpotje,
warme groentjes en verse frietjes
**
Chocolademousse of koffie
(Kaasplankje suppl. € 3)35,00
-
Kids
- Kippennuggets met appelmoes en frietjes 10
- Steak met sla en frietjes 10
- 1 of 2 kaaskroketjes met frietjes 8 (1) / 11 (2)
- 1 of 2 garnaalkroketjes met frietjes 9 (1) / 12 (2)
- Kinderhamburger met sla en frietjes 10
- Gevulde cannelloni met traag gegaard kalfsvlees, tomaat en ricotta 11
DAGSCHOTEL
van woensdag tot vrijdagmiddag:
Lunchbordje vis
vissoepje, garnaalkroket,
slaatje en een vispotje
Lunchbordje vlees
tomatensoep, vleeskroket,
slaatje en huisgemaakt vleesgerecht
wordt geserveerd met brood
Extra
indien gewenst
Frieten 4
Mayonaise 0,50
Ketchup 0,50
Huisgemaakte tartaarsaus 1
Extra salade 3,50
Over De Bralle Restaurant

De Bralle is een niet te versmaden brasserie tussen de glooiende plooien van het Heuvelland in Loker.
In de authentieke setting bij een wijngaardj kun je genieten van seizoens - en streekgerechten.
We kijken al uit naar jullie komst.
Pieter & Salima
Etymologie van De Bralle
'Borelle, Borelle, stik et vier in d'helle'
Dat werd geroepen op de tocht naar het dorp, en op elke hoek werd er een stropop in brand gestoken. De naam 'Borelle' zou voortkomen van 'Bralle' ... De bralle is een bundel stro die men op een perse stak om daarmee het lentevuur te ontsteken.
Het was oorspronkelijk een feest ter ere van de vruchtbaarheid waarbij vuur en rook het middel waren om de boze geesten te verdrijven.
Rond het vuur werd er gedanst, en zodra het mogelijk was begonnen de feestvierders over en door de vlammen te springen.