De Bralle
Restaurant in Loker Heuvelland
bij Pieter & Salima
Reserveer hier
Wij zijn telefonisch bereikbaar van woensdag tot zondag. Vragen via het formulier op maandag en dinsdag beantwoorden we graag vanaf woensdag. Dank!
De Bralle restaurant telt binnen 2 verdiepingen. Meld bij je reservatie als je niet wil of kan boven zitten. Dank! |
OPENINGSUREN
Zat 18-22 Zon 12-14u30 & 18-21u30*
*Tea-room doorlopend open voor koffie en dessert
Nieuws bij Restaurant De Bralle
We zijn verhuisd
Huur je feestzaal in Dranouter
Stay @ D'Hellekapelle
Boek nu je kamer of vakantiewoning via stayatdhellekapelle.be
Kaart
Graag per tafel niet meer dan 4 verschillende gerechten. Dank voor je begrip.
Kindergerechten tellen niet mee.
DAGSCHOTEL
van woensdag tot vrijdagmiddag:
Lunchbordje vis
vissoepje, garnaalkroket,
slaatje en een vispotje
Lunchbordje vlees
tomatensoep, vleeskroket,
slaatje en huisgemaakt vleesgerecht
wordt geserveerd met brood
Extra
indien gewenst
Frieten 4
Mayonaise 0,50
Ketchup 0,50
Huisgemaakte tartaarsaus 1
Extra salade 3,50
Over De Bralle Restaurant
De Bralle is een niet te versmaden brasserie tussen de glooiende plooien van het Heuvelland in Loker.
In de authentieke setting bij een wijngaardj kun je genieten van seizoens - en streekgerechten.
We kijken al uit naar jullie komst.
Pieter & Salima
Etymologie van De Bralle
'Borelle, Borelle, stik et vier in d'helle'
Dat werd geroepen op de tocht naar het dorp, en op elke hoek werd er een stropop in brand gestoken. De naam 'Borelle' zou voortkomen van 'Bralle' ... De bralle is een bundel stro die men op een perse stak om daarmee het lentevuur te ontsteken.
Het was oorspronkelijk een feest ter ere van de vruchtbaarheid waarbij vuur en rook het middel waren om de boze geesten te verdrijven.
Rond het vuur werd er gedanst, en zodra het mogelijk was begonnen de feestvierders over en door de vlammen te springen.