Vanaf december, graag op reservatie! Verschillende soorten streetfood in tapasvorm!
Bestel wat je wil naar jouw smaak!
De Bralle restaurant telt binnen 2 verdiepingen. Meld bij je reservatie als je niet wil of kan boven zitten. Dank! |
23 tot en met 31 augustus.
24 (Kerstavond) tot en met 25 (Kerstdag) december.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van woensdag tot zondag. Vragen via mail op maandag en dinsdag beantwoorden we graag vanaf woensdag. Dank! |
Boek nu je kamer of vakantiewoning via stayatdhellekapelle.be
*Duo van zalm en een artisanale garnaalkroket
of
Carpaccio van rundsfilet met parmezaanse schilfers, pesto en pijnboompitjes
***
Gegrilde Ierse Black Angus entrecote, warme groentjes en verse frietjes
of
Dagverse visfilet met tarte tatin van groentjes, aardappelwaaier en witte wijnsaus
***
Dame blanche,chocolade mousse of irish coffee
8 Bitterballen van Dierendonck met truffel mosterd 2p 8
Warme nachos met guacemole, zure room en tomaten salsa 2p of 4p 7.5 /10
Cheese fries : fijne frietjes met kaassaus (Roquefort of Cheddar) 2p 6
Pitabroodje voor 2p met looksaus of samourai 10
Traag gegaarde ribbetjes met bijpassend sausje 6 stuks 8
Mini-Bralle burger per stuk 5
Taco van pulled porc met BBQ saus per stuk 4
Stoofpotje van wijngaardslakjes voor 2p10
Mini-brochette van scampi’s en sint-jacobsvrucht, limoen en guacemole 2p 9
Wrap met huisgemarineerde en gerookte zalm voor 2 p 7
Huisgemaakte loempia met scampi’s en zoetzure saus to share 4.5
Tapasplank met een kaas en een garnaalkroket, gemarineerde zalm,stoofpotje van wijngaardslakjes, wildpaté met uienconfituur, sneetjes fijngesneden Spaanse ham 28: 2 /4 personen ( bereidingstijd 20 min)
Puntzakje gefrituurde gevarieerde hapjes 16 stuks 14
Gegratineerde nachos met kaassaus, guacemole, zure room en salsa 10
Veggie mix frituurhapjes 8 st 9
Portie bitterballetjes 10 stuks 9
Calamares 4st en loempia 4st 9
Plankje fijn gesneden gezouten hammetjes small 9/ large 14
Portie kaas en salami 10
Droge worst van de lokale beenhouwer 4
Mergpijpje (tijdig bestellen neemt min 20minuten bereidingstijd in ) met pastrami van Leuridan in Watou, kroketje van marbré de boeuf Dierendonck 15
Gegratineerde sint-Jacobsvruchtjes en gamba in een jus van grijze garnaal, crumble van frisse selder en venkel 16
Artisanale garnaalkroketjes met verse tartaarsaus 1 of 2 stuks 9/14
Wildpaté met toast, uienconfituur en fijngesneden eendenborstfilet 12
Stoofpotje van wijngaardslakjes met spek en fijne kruiden 13
Frisse carpaccio met parmezaanse schilfers, pijnboompitjes en pesto 14
Ballotine van konijn met een konijnenbil, sausje van Rodenbach, rösti aardappel en warme seizoensgroenten 23
Scampi’s in de wok met een sausje van kerstomaat, champignons, courgette, crumble van feta en penne 20
Vol au vent van graankip en kalfszwezerik, wortel en verse frietjes 24
Bouillabaisse (genre vispotje met soep ipv saus) met toast en rouille ( saus met saffraan, olijfolie en look) 22
Lasagna de Bralle met mascarpone en parmezaanse kaas 18
Gegrilde Ierse Black Angus entrecote, warme groetjes en verse frietjes 27
Saus: Roquefort 3, peper 3, champignons 3, lookboter 2.5
Dagverse visfilet met tarte tatin van groentjes, aardappelwaaier en witte wijnsaus 25
Trio van varken ( varkenswangetje, haasje en stukje gelakt spek), gratin patatje en sausje van Brugse zot 20
Bralle burger : huisgemaakte hamburger met cheddar, bacon, augurk, sla en frietjes 17
Lamsstoofpotje met zuiderse toets en gratinpatatjes 19
Steak Aloyau (flank steak) van Leuridan in Watou met sla en frietjes 25
Saus: Roquefort 3, , peper 3, champignons 3, lookboter 2.5
Croque monsieur Hellekapelle met sla en frietjes ( gegrilde beenham, cheddar, tomatentapenade en mosterd) 16
Vegetarische ravioli gevuld met spinazie en ricotta, fijne groentjes en sausje van pesto 17
Gefrituurde groentenburger met verse tartaarsaus en frietjes 15
Salade met gebakken sint – jacobsvruchten, scampi, gerookte zalm en een garnaalkroketje 22
Salade burrata met carpaccio van rundsfilet, italiaanse ham, parmezaanse schilfers en rucola 19
Salade met 2 of 3 artisanale garnaalkroketjes en frietjes 18 (2)/ 21 (3)
Salade met 2 of 3 kaaskroketjes en frietjes 15 (2)/ 20 (3)
Salade met 2 soorten geitenkaas op toast met een aubergine tapenade en uienconfituur, crumble van geitenkaas, met of zonder spek ( zeker vermelden bij bestellen!!), pijnboompitjes en appel 18
Kippennuggets met appelmoes en frietjes 10
1 of 2 kaaskroketjes met frietjes 8/11
1 of 2 garnaalkroketjes met frietjes 9/12
Kinderlasagna 11
Citroen sorbet 8
met limoncello 10
Nougat glacé 8
Dame blanche 8
Coupe fraise 10
Café glacé 7.5
Créme brulée 7
Huisgemaakte chocolademousse 6
Limoncellomousse 8
De Bralle is een niet te versmaden brasserie tussen de glooiende plooien van het Heuvelland in Loker.
In de authentieke setting bij een wijngaardj kun je genieten van seizoens - en streekgerechten.
We kijken al uit naar jullie komst.
Pieter & Salima
Dat werd geroepen op de tocht naar het dorp, en op elke hoek werd er een stropop in brand gestoken. De naam 'Borelle' zou voortkomen van 'Bralle' ... De bralle is een bundel stro die men op een perse stak om daarmee het lentevuur te ontsteken.
Het was oorspronkelijk een feest ter ere van de vruchtbaarheid waarbij vuur en rook het middel waren om de boze geesten te verdrijven.
Rond het vuur werd er gedanst, en zodra het mogelijk was begonnen de feestvierders over en door de vlammen te springen.
Tasty Creations kruidt debralle.be.
LMD geeft kracht!